Suositut kirjat tänä päivänä

Filed under: Uutiset — admin @

Tänä päivänä on monta tapaa lukea kirjoja. Niitä voi lainata kirjastosta tai ostaa omaksi kirjakaupoista tai verkkokirjakaupoista. Myös elektroniset kirjat ovat suosittuja, koska ne eivät paljoa paina ja yhteen sähköiseen kirjanlukijaan mahtuu tuhansia kirjoja.

Tähän listaan on kasattu kirjoja, jotka ovat sähköisistä kirjoista suosituimpia eli myydyimpiä. Patricia Cornwall on dekkarikirjallisuuden huippuja ja uusimmat Kay Scarpettan tutkimukset ovat taattua Cornwallia. Tässä uusimmassa teoksessa Scarpetta vierailee naisvankilassa eikä tapaaminen ehkä suju kovin seksuaalirikollisen kanssa. Toinen jännityksen mestari on Donna Leon, ja myöskin hänen toikeksi uusin kirjansa Uskon asia komeilee myyntilistojen kärjessä. Leonin kirjojen päähenkilönä häärää komisario Guido Brunett, ja tässä uusimmassa kirjassa hän tutkii oikeudenpalvelijan murhaa. Myös viimeisin suomennettu teos, Pedon Palkka, on saatavana Elisa-kirjalta, ja kuten aiemmissakin, myös tässä kirjassa tutustumme Guido Brunettin tutkimuksiin.

Eowyn Ivey on esikoiskirjailija, jonka teos Lumilapsi on voittanut jo useita palkintoja mm. UK National Book Awardseissa vuonna 2012 vuoden parhaan ulkomaisen kirjailija tittelin. Lumilapsessa seurataan 1920-luvun Alaskassa elävää uudisasukaspariskuntaa, jotka surevat lapsettomuuttaan. He löytävät iloa metsässä liikkuvasta Fainasta, mutta kaikki ei olekaan ehkä sitä miltä näyttää.

Toinen esikoiskirjailija tulee Suomesta, Tommi Kinnunen ja hänen kirjansa nimi on Neljäntienristeys. Se on romaani erilaisista ihmisistä, jotka tulevat erilaisista ympäristöistä, ja joilla on unelmia. Eivät ehkä kovin realistisia, mutta unelmia kuitenkin.

Monet lähestyvät elokuvaensi-illat saavat ihmiset ostamaan elokuvan myös kirjana, ja näin on käynyt myös Veronica Rothin Outolintu- trilogian avausosalle ja kirja on suositelluimpien nuorten kirjojen listalla. Kirja kertoo 16-vuotiaasta Trisistä, jonka on tehtävä koko loppuelämää koskeva päätös. Kirjasta on siis tulossa elokuva, ja se saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa aivan piakkoin.

Jotta ei menisi liian vakavaksi, on listalle nostettava myös Kukkiva syyspervo ruukussa. Kyseessä on panovirhepaholaisia, tai muuten vaan lukutaidottomien ja lukihäiriöisten mokista koottu kirjanen. Niihin törmää mainoksissa, lehdissä, kylteissä ja ilmoituksissa, niitä on kaikkialla. Ja aina ne jaksavat naurattaa. Eikä voi unohtaa myöskään iki-ihanien terkkarin Ellun ja ruotsin maikka Annen toilailuja, jotka ovat nyt myös painettu sarjakuvaksi. Ehdoton kaikkien Kumman kaa-sarjan ohjelman faneille.