Oppimista netissä

Filed under: Uutiset — admin @

Elämän varrella joutuu opettelemaan monta uutta asiaa maailman muuttuessa jatkuvasti. Yksi suurimmista mullistuksista oli tietenkin internetin keksiminen ja sen saaminen kaiken kansan ulottuville. Nyt tietoa voi saada mistä aiheesta tahansa, mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Paitsi maailman tapahtumia ja uutisia, netistä löytyy paljon myös käytännöllistä tietoa, jos vaikkapa on tarve opiskella jokin uusi taito.

Advisory training

Moni virallisenkin pätevyyden antava koulutus sisältää verkossa opiskelua, mutta netistä voi myös hankkia hyödyllisen käytännön taidon, kuten miten kravattisolmu tehdään. YouTube on tässä mielessä aarreaitta, koska se on täynnä opetusvideoita aiheesta kuin aiheesta. Kravatin klassinen kaksoissolmu ja miten se tehdään, ei ehkä aukea opaskirjaa tuijottamalla, mutta videon mukana tekemällä oppiminen on paljon helpompaa.

Jos unelmissa on uuden tanssin opettelu, kuten esimerkiksi argentiinalaisen tango, eivät opetusvideot ehkä riitä viemään aivan mestariksi asti. Ne ovat hyvä tuki oppimisessa, mutta tanssimiseen, kuten jonkin instrumentin soittamaan opettelemiseen on hyvä liittää mukaan myös opetustuokio ihka elävän opettajan kanssa. Lisäksi ryhmässä opiskelu on kannustavaa ja kritiikin saaminen muilta auttaa eteenpäin.

Verkossa voi oppia myös pelaamaan erilaisia pelejä, kuten vaikkapa lottoa. Myös lotto tulokset päivittyvät reaaliajassa nettiin eikä niitä enää tarvitse odottaa radiosta, televisiosta tai lehtien palstoilta.

Useimmat meistä tuntevat Veikkauksen lottopelin, mutta netin myötä ovat ovet suomalaisille avautuneet myös muun maailman lottoihin. Nämä ulkomaiset lotot ovat päävoitoiltaan huikean kokoisia, kuten esimerkiksi amerikkalainen Powerball, jonka päävoitto saattaa nousta jopa miljardien suuruiseksi. On hyvä kuitenkin muistaa, että EU:n ulkopuolisista voitoista joutuu suomalainen maksamaan veroa.

Jos vedonlyönti ei tunnu omalta jutulta, voi kokeilla roolipelaamista. Mmporg on lyhenne termistä Massively multiplayer online role-playing game ja tarkoittaa yksinkertaisesti netissä pelattavaa videopeliä, johon osallistuu suuri määrä pelaajia ympäri maailman. Kuten nimikin kertoo, niissä pelaaja luo avatarin eli pelihahmon, joka sitten seikkailee pelin maailmassa, suorittaa tehtäviä ja myös kommunikoi muiden pelaajien ja heidän pelihahmojensa kanssa.

Nämä pelit saattavat aluksi tuntua todella monimutkaisilta, mutta on hyvä muistaa, että kaikki ovat aloittaneet joskus, joten rohkeasti vain mukaan.